Puodai

Puodai Berghoff, Amberr, Maestro. Didelis pasirinkimas už patrauklią kainą. Aukšta kokybė – žema kaina, lanksti nuolaidų sistema. Galima derėtis.

Kiekviena šeimininkė ras tai ko trokšta.  Puodų prižiūrai rekomenduojam Berghoff valiklius. Juos rasite čia.

PATARIMAI, kaip gaminti nerūdijančio plieno induose

 

Pagrindiniai principai:

  1. Jei produktus norite virti, juos reikia sudėti į šaltą indą. 2. Jei produktus norite kepti, juos reikia sudėti į pakaitintą indą. Indas yra pakankamai įkaitęs kepimui, kai aplink mentelę aliejuje susidaro burbuliukai arba kai įlašinto vandens lašeliai rieda dugnu tarsi gyvsidabris. 3. Nedėkite tiek produktų, kad indas būtų visiškai pilnas. Apie 1/3 tūrio turi likti oro ir garų cirkuliacijai. 4. Gaminti maistą šiuose induose reikia ant minimalios ugnies. Jeigu indai yra su termorankenėlėmis, indą pakaitinkite, kol rodyklė pradės judėti, o po to sumažinkite kaitinimą iki minimumo.

 

Virimas be vandens:

Induose produktus galima virti be vandens. Pakanka tos drėgmės, kuri savaime yra kiekviename produkte. Išimtis: ryžiai, makaronai, bulvės ir sriubos. Nuvalytas, nuplautas ir dar drėgnas daržoves sudėkite į šaltą indą. Nepripildykite indo daugiau negu 2/3 jo tūrio. Pirmam kartui  rekomenduojama įpilti šiek tiek vandens -pakaks apie 50 -100 ml. 3-5 min kaitinkite puodą vidutiniu arba didžiausiu kaitrumu, kol įkais puodo vidus ir pakils termometro rodyklė. Tada sumažinkite kaitinimą iki minimumo. Puodo dangtis sukonstruotas taip, kad kylantys garai kondensuojasi ant jo ir laša atgal į vidų. Produkto virimas praktiškai vyksta garuose. Todėl nekilnokite dangčio, kad išsilaikytų šilumos ir drėgmės pusiausvyra. Jei teko kelis kartus nukelti dangtį, įpilkite vandens. Jei pro puodo kraštus ima veržtis garai, sumažinkite arba visai išjunkite kaitinimą. Kuo maisto produktų inde mažiau, tuo greičiau pradeda virti/ kepti ir susidaro daug garų, kurie nesumažinus kaitros, gali veržtis ir net kilnoti dangtį.