Krištolinio stiklo taurės
Krištolinio stiklo taurės – tai nepriekaištinga kokybė ir nesenstantis stalo serviravimo stilius.
Funkcionalios formos, išskirtinis tvirtumas, subtilus gaminių dizainas, natūralios medžiagos.
Prieš šventes ar apsilankant svečiams ir vyno, ir šampano taures, ištrauktas iš spintelių ar indaujos, būtina išplauti ir išblizginti. Taures geriausia plauti rankomis – trapių taurių ar kitų indų į indaplovę dėti nepatariama. Tarp kitko, ypač atsargiai reikia plauti ne tik plono stiklo ar krištolo taures, bet ir stiklines iš storesnio stiklo. Šiuos indus reikia plauti rankomis, šiltame vandenyje (jokiu būdu ne karštame) – tik taip jos išliks spindinčios.
Plovimui naudokite naują, švarią ir minkštą kempinėlę, nes sena kempinėlė net ir naudojama su plovimo skysčiu gali ant paviršiaus palikti riebalų dėmes, ir taurės neatrodys tobulai švarios. Tiesiog atsiminkite, kad vanduo turi būti šiltas, ne karštas, o siauras taures, į kurių apačią netelpa ranka, plaukite plonu skudurėliu ir mediniu pagaliuku ar šakutės galu – taip pasieksite visus ant dugno susikaupusius nešvarumus. Taurių spindesį sugrąžinti veiksmingai padeda citrina. Jei indai ilgą laiką stovėjo blausūs ir nenublizginti, juos išplaukite ir iš abiejų pusių įtrinkite sultingos citrinos skiltele, kuriam laikui palikite, o po to nuskalaukite.