Keptuvės

Keptuvės

Prieš pirmą naudojimą:

Ÿ Išpakavę virtuvės reikmenis, išplaukite juos šiltame, muiluotame vandenyje su minkšta kempinėle. Kruopščiai išskalaukite ir nusausinkite minkšta šluoste.

Ÿ Prieš pradedant gaminti: pakaitinkite keptuvę žemoje temperatūroje (nustatę minimalią kaitrą), ištrinkite nesvylantį paviršių augaliniu aliejumi ir leiskite keptuvei atvėsti. Tuomet nuvalykite aliejų su popieriniu rankšluosčiu. Taip lengvai padengsite paviršių ir užtikrinsite dangos savybes. Taip galite daryti periodiškai arba kiekvieną kartą prieš padedant indus ilgesniam laikui.

Priežiūra ir valymas:

Ÿ Keptuvę plaukite po tekančiu vandeniu tik tada, kai ji visiškai atvėsusi.

Ÿ Keptuvės su padengimu negalima plauti indaplovėje, tačiau dangą labai paprasta prižiūrėti: pakanka greitai išplauti rankomis.

Ÿ Po kiekvieno naudojimo išplaukite keptuvę rankomis, jeigu reikia su indų plovikliu, skirtu plauti rankomis. Būkite tikri, kad nenaudojate stiprių plovimo priemonių, kurių sudėtyje yra citrinos rūgšties arba chloro baliklio. Naudokite šiltą, muiluotą vandenį ir kempinėlę arba šluostę. Nenaudokite kietų ar aštrių šveistuvų, orkaičių valiklių ir visų valiklių, kurie turi abrazyvinių dalelių ir kurių sudėtyje yra chloro baliklio arba citrinų rūgšties. Išskalaukite šiltame vandenyje ir nedelsiant nusausinkite su minkšta šluoste.

Ÿ Po naudojimo visada išplaukite indą, nes kitu atveju likę maisto likučiai kitą kartą gaminant trauks maistą prie dugno.

Ÿ Jei susiduriate su prilipusio maisto problema, įpilkite vandens, leiskite išbrinkti šiek tiek pakaitinant indą su vandeniu ant žemos viryklės kaitros (neleiskite vandeniui užvirti). Nenaudokite metalinių įrankių.

Ÿ Jeigu puodus ir keptuves laikote kartu, būtinai tarp jų įdėkite rankšluostuką taip neleidžiant aukščiau esančiam indui braižyti žemiau esančio indo paviršiaus.

Ÿ Nenaudokite indų maisto laikymui. Indai turi būti švarūs ir tušti, kai jų nenaudojate.